Do góry

Dania główne Przepis na:

Jajka w sosie chrzanowym

Jajka w sosie chrzanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 927

Dodano:

Odsłon: 30092

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło roztopić na patelni, dodać mąkę i lekko ją zrumienić, dodać wodę (zimną inaczej zrobią się kluchy) i zagotować od czasu do czasu mieszając, dodać chrzan, sok z cytryny i śmietanę, doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Jajka obrać, przeciąć na połówki i podawać z sosem i ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

peteryoka 11 kwietnia 2014 Ludzie przestańcie z tymi dziesięcioma jajami.
Żenada. Przepis świetny.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kajsza 29 września 2011 Od dawna za mną chodzi ta potrawa,a nie miałam pojęcia jak zrobić, żeby nie zepsuć. Dziękuję bardzo :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kermeet 28 września 2011 Już poprawiłem, lubię jeść ale 10 jaj na głowę to dla mnie za dużo :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewuniak2824 28 września 2011 Witam! Bardzo ciekawy przepis na jajka, właśnie czegoś takiego szukałam. Na pewno spróbuje. Pozdrawiam

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

RENIA730 28 września 2011 Gratuluję apetytu ! 10 jajek na twardo dla 1 osoby !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń