Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2027

Dodano:

Odsłon: 1625

Nie ma jak domowe jajka w domowym sosie tatarskim. Doskonałe na śniadanie, kolację czy imprezę.

Składniki

  • Jaja - 6 szt.
  • Majonez - 1 słoik
  • Śmietana - 1 łyżka (18%)
  • Ogórki kiszone - 3-4 szt.
  • Cebula - 1 szt. (biała lub czerwona)
  • Marynowane grzybki - kilka sztuk (ilość po pokrojeniu taka jak ogórków)
  • Szczypiorek - pół pęczka
  • Sól i pieprz - do smaku
  • Pieprz marynowany - 1 łyżeczka (niekoniecznie)
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ogórki, cebulę i marynowane grzybki kroimy drobno, mieszamy z majonezem, śmietaną, marynowanym pieprzem (niekoniecznie trzeba dodawać - ja go po prostu lubię), doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wykładamy do miski. Na górze układamy ugotowane na twardo jajka przekrojone na pół. Posypujemy solą, pieprzem i siekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń