Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 94

Dodano:

Odsłon: 13337

Jak dla mnie pyszne i inaczej podane!!!

Składniki

  • jajka, 4 sztuki
  • ogórki korniszone, średni słoik
  • pieczarki marynowane, średni słoik
  • groszek konserwowy, puszka
  • cebula, duża
  • majonez kielecki, 3-4 łyżki
  • śmietana 18%, 2 łyżki
  • sól i pieprz, według uznania
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy w osolonej wodzie,obieramy i kroimy na pół

  2. Robimy sos:ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę,dodajemy posiekane pieczarki i osączony groszek(troszkę groszku zostawiamy do dekoracji)

  3. Majonez mieszamy ze śmietaną,doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z pokrojonymi drobno składnikami

  4. Gotowy sos podajemy z jajkami i dekorujemy pozostałym groszkiem

  5. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kamelcia 20 lipca 2011 Niestety zdjęcie nie odzwierciedla zbytnio ładnego wyglądu,ale chociaż w minimalnym stopniu pokazuje jak wyglądają gotowe jajka:))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 20 lipca 2011 Brawa za majonez kielecki. Jest wspaniale doprawiony. Wszystkie inne to mdły smak. Nie wyobrażam sobie jajek z innym majonezem, niż kielecki :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń