Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka w szynce zapiekane z porami"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 216
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 757
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1804
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 277
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 216
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 757
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1804
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 277
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz. Każde jajko owiń szynką. Naczynie żaroodporne posmaruj połową masła. Pomidory umyj, pokrój w ósemki. Por oczyść, pokrój w talarki.
Na środku naczynia ułóż jajka (ew. zepnij szynkę wykałaczką). Po bokach ułóż pomidory i pory. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Śmietanę wymieszaj z połową sera, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Sosem polej roladki i warzywa. Wierzch posyp pozostałym serem i wiórkami z reszty masła. Zapiekaj 25 minut w temp. 220°C.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 2,20 zł.
Przepis przysłała Marzanna Gawura z Lidzbarka Warmińskiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie