Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka w złotym deszczu

Jajka w złotym deszczu

Autor:

Przepisów i artykułów: 518 Ocena: 15493

Dodano:

Odsłon: 1527

Jajka nadziewane dwoma puszystymi kremami, idealne jako przekąska.

Składniki

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki delikatnego pasztetu drobiowego
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • mały pojemnik śmietany kremówki
  • 1 łyżeczka tartego chrzany (u mnie ze słoiczka)
  • sól i pieprz
  • listki selera lub natki pietruszki do ozdoby
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka po obraniu kroimy na połowę, wyjmujemy żółtka, a białka odkładamy.Pasztet ucieramy z kwaśną śmietaną, aż powstanie puszysty krem. Doprawiamy sola i pieprzem.

  2. Gotowym kremem nadziewamy połówki białek.

  3. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywny krem. Dodajemy chrzan, pieprz i sól. Delikatnie mieszamy.

  4. Tak przygotowany krem chrzanowy nakładamy na połówki białek. Całość posypujemy pokruszonym żółtkiem.

  5. Jajka dekorujemy listkami selera. Podajemy lekko schłodzone, nie później niż 30 minut po przygotowaniu, Smacznego !!!

  6. ;-D

  7. ;-)))

  8. ;-XD

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń