Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka Wielkanocne z nadzieniem orzechowym

Jajka Wielkanocne z nadzieniem orzechowym

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1977 Ocena: 9873

Dodano: 24.03.2018

Odsłon: 2227

Jajka na śniadanie wielkanocne podane inaczej.

Składniki

  • Majonez 3 łyżki
  • Chrzan tarty
  • Jajka 6 szt.
  • Musztarda 2 łyżki
  • Boczek 15 dag
  • Orzechy włoskie 5 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jajka włożyć do zimnej wody i gotować przez 12 minut, po czym zdjąć z ognia i zalać zimną wodą. Następnie jajka obrać, przekroić wzdłuż i wybrać żółtka. Żółtka przetrzeć przez sito do miski. Orzechy zmiksować, wymieszać z żółtkami, majonezem, musztardą i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Plastry boczku wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i uprażyć w piekarniku przez 5 minut w temperaturze 200 stopni, następnie pokruszyć na małe kawałki. Do połówek jajek nałożyć przygotowany farsz, posypać pokruszonym boczkiem, ozdobić chrzanem i posypać posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń