Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jajka z dwoma farszami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 481
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 481
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Wystudź, obierz ze skorupki. Szynkę i paprykę posiekaj. Przypraw solą oraz papryką. Wymieszaj z majonezem. Pomidorki potnij w plasterki. 1/2 jajek przetnij wzdłuż. Połówki jajek przykryj plasterkami pomidorków. Nałóż na nie farsz szynkowy.
Rzodkiewki i ogórek drobno zetrzyj. Pozostałe jajka przekrój wzdłuż. Ostrożnie wyjmij żółtka. Posiekaj je, wymieszaj z warzywami. Dopraw solą i pieprzem. Domieszaj śmietanę. Farsz nałóż w miejsca po żółtkach. Jajka z farszami ustaw na talerzu i udekoruj.Źródło: Tina