Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka z farszem chrzanowym"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36087
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 187
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 324
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 407
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36087
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 187
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 324
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 407
Składniki
Jajka gotuję na twardo. Studzę, obieram, przepoławiam. Białka układam na talerzu, żółtka ścieram na tarce. Mieszam z serem, majonezem i chrzanem. Trzy plasterki szynki kroję w drobniutką kostkę, resztę układam na talerzu z białkami. Pokrojoną szynkę mieszam z farszem, doprawiam pieprzem.
Farsz wyciskam do białek szprycą. Oliwki kroję, dekoruję jajka i półmisek. Ozdabiam listkami kolendry.
25 min • Porcja 120 kcal • Koszt porcji 1,60 zł • Przepis na 6 porcji.
Magdalena Imielińska z CiścaŹródło: Kobieta i życie