Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka z farszem twarogowym

Jajka z farszem twarogowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 364 Ocena: 1905

Dodano:

Odsłon: 230

Jajka gotowane na twardo z łagodnym farszem z serem twarogowym - doskonałe na śniadanie, idealne na kolacje, znakomite do zimnego bufetu:)

Składniki

  • jajka 3 szt
  • ser twarogowy 2 łyżki
  • jogurt grecki 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • natka pietruszki do dekoracji
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół. Delikatnie /aby nie uszkodzić białek/ wyjmujemy żółtka i ucieramy je na jednolitą masę z serem twarogowym, jogurtem greckim, sola i pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy białka i dekorujemy natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń