Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka z łososiem

Jajka z łososiem

Autor: madziak

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1634

Dodano: 31.03.2011

Odsłon: 58386

Pyszna przystawka na wielkanocny stół....

Składniki

  • jajka, 6-8 sztuk
  • łosoś wędzony, 100g
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotowac na twardo. Wystudzić. Obrać ze skorupki, przekroić na połówki, ostrożnie wyjąć żółtka. Żółtka przełożyć do miseczki, ugnieść najlepiej widelcem z dodatkiem łyżki majonezu.

  2. Łososia pokroić na jak najmniejsze kawałeczki, dorzucić do masy z żółtek, dosypać koperk. Wymieszać, doprawić pieprzem i solą (ostrożnie, gdyż łosoś sam w sobie jest słony).

  3. Do każdej połówki jajka nałożyć trochę majonezu, z masy z żółtek i łososia , najlepiej małą łyżeczką, formować kulki. Ułożyć na białku. Posypać ostrą papryką.

  4. Do farszu możemy użyć jeszcze skórkę otartą z cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 31 marca 2011 Dzięki Jagienko za komentarz i pomysł na inne wykonanie :) Pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 31 marca 2011 Bardzo ladne w Twoim wykonaniu-tez robie,ale z lososiem inaczej ukladam wzdluz i nakladam kapelusiki.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń