Przekąski Przepis na:
Jajka z łososiem

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1713
Dodano: 31.03.2011
Odsłon: 58486
Składniki
- jajka, 6-8 sztuk
- łosoś wędzony, 100g
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Jajka ugotowac na twardo. Wystudzić. Obrać ze skorupki, przekroić na połówki, ostrożnie wyjąć żółtka. Żółtka przełożyć do miseczki, ugnieść najlepiej widelcem z dodatkiem łyżki majonezu.
-
Łososia pokroić na jak najmniejsze kawałeczki, dorzucić do masy z żółtek, dosypać koperk. Wymieszać, doprawić pieprzem i solą (ostrożnie, gdyż łosoś sam w sobie jest słony).
-
Do każdej połówki jajka nałożyć trochę majonezu, z masy z żółtek i łososia , najlepiej małą łyżeczką, formować kulki. Ułożyć na białku. Posypać ostrą papryką.
-
Do farszu możemy użyć jeszcze skórkę otartą z cytryny.
Komentarze do przepisu (12)

madziak 31 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Dzięki Jagienko za komentarz i pomysł na inne wykonanie :) Pozdrawiam3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 31 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo ladne w Twoim wykonaniu-tez robie,ale z lososiem inaczej ukladam wzdluz i nakladam kapelusiki.3 Kto głosował? | Odpowiedz