Do góry

Przekąski Przepis na:

jajka z piekarnika

jajka z piekarnika

Autor: olo1

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 46

Dodano: 17.01.2011

Odsłon: 1964

super potrawa

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bułkę obrać ze skórki,pokroić w kostkę,usmażyć na maśle na patelni.

  2. Słoninę pokroić w drobną kostkę,podsmażyć na małym ogniu,wyjąć skwarki na talerzyk.

  3. Na tłuszczu ze słoniny lekko podsmażyć pokrojony w kostkę boczek (bekon) i kiełbasę obraną ze skórki.

  4. Skwarki z wędliną przełożyć do miseczki z grzankami,wymieszać.

  5. Pozostały tłuszcz przelać z patelni do żaroodpornego naczynia,wbić do niego jajka,tak aby żółtka się nie rozlały,posypać je grzankami z wędliną.

  6. Wstawić do nagrzanego piekarnika na parę minut,tak aby białka się ścięły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń