Do góry

Dania główne Przepis na:

Jajko na grzance

Jajko na grzance

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28003

Dodano:

Odsłon: 5

Sprawdzony przepis na "Jajko na grzance"

Składniki

  • 4 jajka
  • pół pęczka wiosennego szczypiorku
  • 1 łyżka masła
  • 5 dag wędzonego łososia
  • 4 tosty pszenne
  • sól
  • pieprz kilka gałązek koperku do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka wbij do miseczki, rozkłóć widelcem. Szczypiorek opłucz starannie, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, a potem drobno poszatkuj. Wsyp do rozkłó conego jajka. Dopraw solą oraz pieprzem.

  2. Na patelni rozgrzej masło. Wlej masę jajeczną i smaż, mieszając, do uzyskania pożądanej konsystencji (pamiętaj jednak, że żółtko musi być ścięte). Gotową jajecznicę przełóż do miseczki. Dodaj pokrojone kawałki wędzonego łososia, wymieszaj.

  3. .Tosty zrumień w tosterze lub na suchej patelni. Wytnij ostrym nożem okrągłe grzanki. Nałóż porcje jajecznicy z łososiem. Danie udekoruj opłukanymi i osuszonymi piórkami świeżego koperku. Od razu podawaj na stół.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń