Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jajko po florencku"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 120
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 580
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 120
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 580
Składniki
Żółtka ubij z sokiem z cytryny, pieprzem i roztopionym masłem. Zagotuj pół rondla wody i zmniejsz ogień. Zanurz w wo dzie miskę z wbitym jajkiem. Przechyl miskę i przelej jajko do rondla. Tak samo zrób z drugim jajkiem.
Szpinak wymieszaj z gałką muszkatołową i solą. Nałóż na niego jajko. Polej sosem z żółtka.Źródło: Tele Tydzień