Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajko z pastą paprykową"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3311
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3311
Składniki
Papryki przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne, umyj. Piecz 20-25 minut w temp. 190°C. Szczelnie owiń folią spożywczą, odłóż na kilkanaście minut. Papryki obierz ze skórki, zmiksuj na gładką masę. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno.
Dodaj masę paprykową, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Jajka ugotuj na twardo, ostudź. Obierz, przekrój na pół, wyjmij żółtka, rozgnieć je. Koperek posiekaj. Razem z żółtkami dodaj do masy paprykowej, wymieszaj, przypraw. Pastę przełóż do szprycy, wyciśnij dekoracyjne rozetki w miejsca po żółtkach. Udekoruj gałązkami koperku, plasterkiem rzodkiewki i kostkami żółtej papryki.Źródło: Chwila dla Ciebie