Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajko zapiekane w awokado

Jajko zapiekane w awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 3933

Dodano:

Odsłon: 1869

Smaczna, tania, szybka w wykonaniu i efektowna przekąska, którą można zaskoczyć gości (moi byli zachwyceni) :)

Składniki

  • Dla 2 osób: 1 awokado
  • 2 jajka
  • plasterek wędzonego łososia
  • sól morska
  • pieprz kolorowy
  • natka koperku
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i wydrążamy nieco miąższu, obsypujemy odrobiną pieprzu i soli. Do środka wbijamy delikatnie jajko, ponownie pieprzymy i solimy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 15 minut do ścięcia się białka (najlepiej na funkcji piekarnika z górnym opiekaczem). Po wyjęciu na górze układamy po 1/2 plasterka wędzonego łososia i obsypujemy odrobiną siekanego koperku.
    Spożywamy na ciepło.

    SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń