Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne na śniadanie
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Składniki
Z bułek odcinamy górę, ale nie przecinamy ich w połowie, tylko nieco powyżej. Z dolnej części wydrążamy środek, wykładamy go plastrami bekonu a następnie wbijamy jajka. ( Jajka po umycie dobrze jest wbić do filiżanki i dopiero potem ostrożnie przelać do bułki, pozwoli nam to na wyeliminowanie ewentualnych nieświeżych jaj). Jajka solimy i pieprzymy do smaku.
Bułki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni Celsjusza około 15 minut. Na ściętych wierzchach bułek układamy ser. Pod koniec pieczenia bułek wkładamy wierzchy bułek z serem i robimy z nich bardzo smaczne grzanki.
SMACZNEGO !!!