Do góry

Desery Przepis na:

Jak mus, to mus Kubusiowy

Jak mus, to mus Kubusiowy

Autor: Chillnezka

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 933

Dodano: 18.12.2017

Odsłon: 142

Kto powiedział, że sok można jedynie pić? Dlaczego by nie przygotować go w formie deseru i nie zaserwować z ulubionymi owocami, jak gruszki, brzoskwinie, mango. Wystarczy kilka minut i niebanalny deser gotowy. A jeśli dodać do niego ozdoby cukiernicze, nabierze królewskiego szlifu. Tak więc Kubuś, pyszny mus :-)

Składniki

  • 1 butelka 900 ml zielonego Kubusia (może być także inny dowolny)
  • 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru
  • owoce sezonowe (alternatywnie): gruszki, brzoskwinie, mango
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z butelki odlać około 200 - 250 ml soku, rozpuścić w tym 2 budynie. Resztę Kubusia zagotować, ściągnąć na chwilę z palnika, wlać rozpuszczone budynie i mieszać dokładnie do połączenia składników. Ponownie postawić na palnik i gotować do 2 minut ciągle mieszając.

  2. Pucharki lub szklanki po nutelli wypełnić pokrojonymi owocami, zalać musem. Po ostygnięciu ozdobić i schłodzić w lodówce (na ciepło także dobrze smakuje). Deser ma lekko kwaskowy posmak, osobiście go nie dosładzam, proszków budyniowych także nie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń