Do góry

Przekąski Przepis na:

Jak obrac granata

Jak obrac granata

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 2518

Dodano:

Odsłon: 4077

Bardzo smaczny owoc, takze bardzo wartosciowy, bogaty w witaminy i mineraly, ale przede wszystkim w antyoxydanty. Przeciw starzeniu, dobry jako afrodyzjak, dla serca i ukladu krwionosnego, srodek przeciwrakowy.

Składniki

  • Granat 1 szt.
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Owoc granatu dokladnie myjemy, osuszamy, nacinamy poprzecznie w polowie owocu jego skorke i rozrywamy owoc na pol. nastepnie nad polmiskiem kladziemy polowke owocu na dlon tak, aby pod owocem bylo puste miejsce i energicznie klepiemy lyzka drewniana od gory, (uderzajac dookola), w zewnetrzna czesc owocu. Z granata pieknie wysypuja sie ziarna w calosci do naszego polmiska. Mozna spozywac z ziarnami, ja zjadam tylko (nadgryzajac i wysysajac) miazsz owocu.

    Polecam serdecznie, szczegolnie na zime.

    Z gory przepraszam za brak znakow polskich, ale mam komputer z niemiecka klawiatura.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń