Do góry

Dania główne Przepis na:

Jak zamarynować paprykę?

Jak zamarynować paprykę?

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 68

Sprawdzony przepis na "Jak zamarynować paprykę?"

Składniki

  • 1
  • 5 kg papryki kolorowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • cały pieprz
  • gorczyca biała
  • gałązki świeżego tymianku
  • litr wody
  • 2 szklanki octu
  • 20 dag cukru
  • 2 łyżki soli
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. wodę zagotuj, dodaj cukier, sól i ocet. Zagotuj i odstaw do ostudzenia. W tym czasie czosnek pokrój w cienkie plasterki, a cebulę w piórka. Papryki umyj, oczyść i pokrój na kawałki. Zalej wrzątkiem i odcedź.

  2. W słoiki włóż po liściu laurowym, 2 ziarna ziela angielskiego, 5 ziarenek pieprzu, 1/3 łyżeczki gorczycy i po gałązce tymianku. Wrzuć kilka piórek cebuli i plasterków czosnku. W tak przygotowanych słoikach ułóż paprykę. Wlej zalewę i zakręć słoik. Pasteryzuj 10 minut na wolnym ogniu.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń