Do góry

Dania główne Przepis na:

Jambalaya

Jambalaya

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 848

Dodano:

Odsłon: 9006

Jambalaya to kreolska potrawa składająca się głównie z ryżu, z dodatkiem cebuli, czosnku, papryki i pomidorów.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.

  2. Kurczaka pokroić w średnią kostkę przyprawić solą, pieprzem i dwiema rodzajami papryki. Mięso podpiec na patelni na rozgrzanym oleju przez około 5-6 minut.

  3. Następnie na patelnię wrzucić obraną i pokrojoną w kostkę kiełbasę i pokrojoną w kostkę cebulę. Podpiekać razem ok. 5 minut.

  4. Paprykę pokroić w paski, pomidory w kawałki, a ogórki w drobną kostkę. Wszystkie warzywa wrzucić na patelnię.

  5. Gdy papryka zmięknie dodać ryż, koncentrat pomidorowy, ketchup i wszystko wymieszać. Na końcu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biurwa 30 stycznia 2013 A ja lubię takie dania i na pewno wypróbuję, bo od samego patrzenia leci mi ślinka ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 30 stycznia 2013 Odnoszę wrażenie, że to ''coś'' to przekrój tygodnia, czyli co zostanie w lodówce nada się do Jambalayi. Może to i dobre, ale osobiście nie mam przekonania do takiego misz-maszu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń