Do góry

Desery Przepis na:

Japońskie

Japońskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 121

Dodano:

Odsłon: 7572

Makowiec który zawsze się udaje.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mak sparzyć i dwukrotnie zmielić. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Gdy masa będzie dobrze utarta ciągle mieszając dodawać mak i jabłka. Z białek ubic pianę i delikatnie dodawać do masy, dokładnie wymieszać. Na końcu dodać kaszę mannę z proszkiem do pieczenia, bakalie i olejek- do smaku. Piec w temp. 170 c ok. 1 godz.

  2. Po upieczeniu można polać polewą i dowolnie ozdobić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

darkflower 08 października 2013 zamiast maku i bakalii można masę makową kupiona w sklepie?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

celina008 08 kwietnia 2013 Tak bardzo pyszny makowiec,kiedyś jeszcze z mamą to robiłam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Zazula1 21 marca 2013 Jaki fajny makowiec :) daję do schowka do wypróbowania...Pierwszy przepis a więc czekam na dalsze i powodzenia.Ode mnie 5.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 18 marca 2013 znam to ciacho, jest pyszne i aromatyczne :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń