Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarskie burgery"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 108
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 246
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 108
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 246
Składniki
Burak umyj, owiń w sreberko i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Wyjmij po około godzinie i pokrój w grube plastry (potrzebne będą cztery sztuki).
Płatki migdałowe rozgnieć w moździerzu. Zanurz buraka w roztrzepanym jajku, a następnie obtocz w migdałach. Usmaż na rozgrzanym oleju kokosowym.
Bułkę wieloziarnistą włóż na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Gdy zrobi się chrupiąca, wyjmij i przekrój ją na pół. Do środka włóż roszponkę, pokrojone w plastry awokado, pomidory oraz cebulę i przygotowany kawałek buraka.
Czas przygotowania: 30 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax