Do góry

Dania główne Przepis na:

Jarskie kotlety jajeczno-paprykowe

Jarskie kotlety jajeczno-paprykowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 307 Ocena: 1500

Dodano:

Odsłon: 3727

Na kotlety jarskie z papryki, kukurydzy i jajek skusi się każdy:) Kuszą kolorami oraz smakiem. Mogą być zarówno dodatkiem jak i daniem głównym. Warto spróbować:)

Składniki

  • jajka ugotowane na twardo 3 szt
  • jajko surowe 1 szt
  • papryka czerwona 0,25 strąka
  • papryka żółta 0,25 szt
  • kukurydza konserwowa 2 łyżki
  • bułka tarta 2 łyżki z czubkiem
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wystudzone jajka ugotowane na twardo siekamy. Dodajemy papryki pokrojone w małą kostkę.

  2. Dodajemy odsączoną kukurydzę, bułkę tartą, wbijamy surowe jajko, doprawiamy solą i pieprzem /ewentualnie możemy dodać czosnek lub ostrą paprykę/ i dokładnie wyrabiamy.

  3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na rumiano z obu stron. Podajemy na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń