Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jarskie pierogi z grochem"
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 256
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 256
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 20
Składniki
Groch ugotuj do miękkości, rozetrzyj. Mąkę zalej 1/2 szklanki gorącej wody. Dodaj łyżkę oleju, wsyp szczyptę soli. Szybko wyrób ciasto. Kapustę zalej szklanką wody, dodaj liście i ziele. Gotuj 30 min.
Cebule pokrój, przesmaż na łyżce oleju z masłem. Dodaj do kapusty. Połącz z grochem, dopraw solą, pieprzem i kminkiem. Ciasto rozwałkuj, wykrawaj kółka i nakładaj farsz. Zlep pierogi, gotuj 3-5 min.Źródło: Świat kobiety