Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarskie ravioli"
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 139
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7460
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 184
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 98
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 202
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 139
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7460
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 184
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 98
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 202
Składniki
Mąkę zagnieć z jajkami i solą. W razie potrzeby dolej odrobinę wody. Zwiń ciasto w kulę i odłóż na godzinę.
Liście botwinki zeszklij na oliwie ze startą gałką, solą, pieprzem i przeciśniętym prze praskę czosnkiem.
Ciasto cienko rozwałkuj, wytnij kwadraciki i na każdym rozłóż po pół łyżeczki farszu.
Zaklejone ugotuj w osolonym wrzątku. Podawaj z kwiatkami.Źródło: Kurier TV