Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarzynka z bryndzą i oliwkami"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 336
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34168
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 160
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 336
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34168
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 160
Składniki
Pomidory opłucz, wytrzyj ręcznikiem papierowym. Cebule obierz. Warzywa potnij na cząstki. W garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć pomidory i cebule. Smaż je 2–3 minuty na dużym płomieniu.
Jarzyny przypraw do smaku solą oraz pieprzem (ew. także szczyptą chili). Zmniejsz płomień i duś pod przykryciem jeszcze około 10 minut.
Pestki słonecznika wsyp na mocno rozgrzaną patelnię. Zrumień je, stale mieszając. Przesyp na talerzyk, odstaw na kilka minut, aby przestygły.
Gotową jarzynkę wymieszaj delikatnie z pesto, przełóż na talerze. Każdą porcję posyp słonecznikiem, grubo pokruszoną bryndzą (ew. twarogiem) oraz oliwkami. Przed podaniem danie udekoruj listkami świeżej bazylii.Źródło: Tina