Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarzynowa na białej kiełbasie"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 256
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 457
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 256
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 457
Składniki
Białą kiełbasę wrzuć do garnka, zalej 6 szklankami zimnej wody. Dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie i ziarna pieprzu. Doprowadź do wrzenia.
Włoszczyznę oczyść starannie, opłucz pod bieżącą wodą. Pietruszkę i kawałek selera pozostaw w całości. Por oraz marchewki z włoszczyzny rozdrobnij. Wszystkie warzywa wrzuć do garnka z kiełbasą.
Gotuj zupę 20 minut na średnim ogniu pod przykryciem. W tym czasie oczyść i drobno poszatkuj kapustę. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Umyj, osusz koperek. Oderwij piórka z gałązek, posiekaj.
Ugotowaną kiełbasę wyjmij z wywaru, przestudź, pokrój w plastry. Usuń z zupy pietruszkę i seler. Wrzuć ziemniaki i kapustę. Gotuj 30 min.
Przygotuj zasmażkę z łyżki oleju i mąki, dodaj do zupy. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Posyp koperkiem.Źródło: Świat kobiety