Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarzynowa z indykiem"
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13098
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 66
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 57
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13098
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 66
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 57
Składniki
Mięso opłucz, włóż do garnka. Zalej wodą. Zagotuj. Zanim woda zawrze, usuń pianę, która utworzy się na powierzchni wywaru. Dodaj listki laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego. Gotuj jeszcze godzinę.
W tym czasie warzywa z włoszczyzny oczyść, ziemniaki obierz. Przygotowane produkty opłucz, pokrój na kawałki. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie.
Cebulę oraz wszystkie pozostałe jarzyny włóż do wywaru około 15 minut przed końcem gotowania. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Gotową zupę rozlej do talerzy. Mięso pokrój na kawałeczki. Włóż po kilka do każdego talerza.Źródło: Tina