Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne,smaczne,lekkostrawne.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Mięso,wymieszać z otrębami,jajkiem,tartą bułką,doprawić do smaku,obtoczyć w mące.Zagotować 1 litr wody,osolić,dodać klopsy,gotować 5min.Następnie dodać warzywa i gotować do ich miękkości.
Ugotowane klopsy wyjąć a zupę zmiksować.
Doprawić do smaku,dodać przecier pomidorowy /nie koniecznie/ zupa uzyska bardziej wyrazisty smak,z powrotem włożyć klopsy i zagotować.Posypać koperkiem bazylią,zostawić chwilkę przykryte by przeszła smakiem zieleniny. Tak wykonaną zupkę można też podać maluszkom :)