Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jarzynowe kosteczki z parówkami"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 10
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 31
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23416
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 428
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 251
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 10
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 31
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23416
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 428
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 251
Składniki
Ziemniaki i marchewki obierz, opłucz. Gotuj osobno w lekko posolonej wodzie około 20 minut. Miękkie warzywa odcedź, odłóż do wystudzenia.
Jajka ugotuj na twardo. Wyjmij, przestudź polewając zimną wodą. Następnie obierz ze skorupki i odłóż, aby całkowicie wystygły. Groszek przełóż na sitko, pozostaw tak, aż dokładnie ocieknie z zalewy (zamiast groszku do sałatki możesz dodać drobną białą fasolkę albo kukurydzę).
Parówki obierz z foliowych osłonek. Kiełbaski potnij na kawałeczki. Ogórki kwaszone pokrój w kosteczkę. Jabłko umyj, obierz, wytnij środek z pestkami, miąższ drobno potnij. Natychmiast skrop sokiem z cytryny, aby jabłko nie ściemniało.
Ugotowane ziemniaki i marchewki pokrój w kosteczkę. Przełóż do dużej salaterki. Dorzuć przygotowane jajka, groszek, parówki, ogórki i jabłko. Przypraw solą oraz pieprzem. Majonez połącz z musztardą. Polej w salaterce, dobrze wymieszaj. Wstaw na godzinę do lodówki.
Porcje gotowej sałatki nałóż do wysokich foremek. Lekko ugnieć łyżką. Wybij na talerzyki. Przed podaniem każdą porcję sałatki udekoruj połówką jajka ugotowanego na twardo, sałatą i groszkiem. Serwuj z kawałkiem chrupiącej bagietki albo grzankami czosnkowymi.Źródło: Tina