Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo dobra potrawa na przyjęcia imieninowe i nie tylko ,prosta w wykonaniu
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 197
Polecam.
Odsłon: 929
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 259
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 197
Polecam.
Odsłon: 929
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 259
Składniki
do mielonego dodać drobno posiekaną natkę pietruszki ,15 dag drobno posiekanych pieczarek wcześniej podsmażonych na masełku ,przyprawić odrobina warzywka ,majerankiem,pieprzem szczyptą soli wymieszać ,dodać bułkę tartą i jajko
z mielonego i uformować placek na dłoni w to położyć ugotowane jajko na twardo zakryć jajko pozostałym mielonym (ma powstać coś w rodzaju kotleta)
tak uformowane kotlety zawijamy w foli aluminiowej ale nie koniecznie można je również upiec bez folii
ułożyć przygotowane mięso na blaszkę ,pieczemy około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
sos pieczarkowy :
obrane i pokrojone pieczarki lub kurki dusimy z cebulka na masełku z odrobina soli i pieprzu około 15 minut ,dodać odrobinkę wody tak aby zakryło nasze pieczarki gotować około 5 minut dodać śmietanę dalej dusimy ,na koniec dodać 2 łyżki mąki
gotowe mięso kroimy w plastry grubości 1-2 centymetry ( w przekroju ukaże się coś w rodzaju jaskółczego gniazda )
można podawać na ciepło z sosem pieczarkowym lub z kurek
Ale ja preferuje to danie jako danie zimne ponieważ bardzo dekoracyjnie wygląda i zapewniam gościom będzie smakować