Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moi wędkarze dostarczyli mi niezły egzemplarz jazia, jest to bardzo smaczna rybka, ale ma jeden mankament - sporo ości:) Na obiad się nie nadaje, ale w zalewie octowej jest pyszna, ości łatwo odchodzą:)
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 447
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32627
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 447
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32627
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Składniki
Rybę oczyszczamy z wnętrzności (moja już ich na szczęście nie posiadała, pod tym względem moi panowie spisali się:)) Następnie skrobiemy z łusek i myjemy dokładnie w zimnej wodzie. Obcinamy głowę, ogon i płetwy. Kroimy w dzwonko. Skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy i obkładamy pokrojoną w półplasterki 1 cebulą. Odkładamy do lodówki na około 3 godziny.
W tym czasie wszystkie składniki zalewy zagotowujemy i odstawiamy do wystygnięcia.
Zdejmujemy z ryby cebulę, panierujemy w jajku i bułce tartej. Wkładamy na rozgrzany olej i smażymy po kilka minut z każdej strony.
Usmażoną i przestudzoną rybę wkładamy do miski, 1 cebulę kroimy w piórka i układamy na rybie. Wlewamy zalewę octową, i odkładamy do lodówki na minimum 1 dobę.