Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jelonki lukrowane"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Zagnieć ciasto z masła, 75 g cukru pudru, cynamonu, żółtka i mąki. Zawiń w folię i włóż na 30 minut do lodówki. Rozwałkuj na 3 mm i wytnij foremką jelonki (lub inne zwierzątka).
Ułóż ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 8-10 minut w temp. 175 st. C, następnie ostudź.
Resztę cukru pudru rozpuść w 2-3 łyżkach soku z cytryny, z czego 1/3 przełóż do torebki z uciętym rogiem (lub szprycy do dekoracji). Resztę lukru wymieszaj z kakao i pozostałym sokiem. Posmaruj brązowym lukrem jelonki. Z białego lukru, wyciskając go z torebki, zrób obramowanie i kropeczki.Źródło: Olivia