Do góry

Zupy Przepis na:

Jesienna gęsta zupa gulaszowa

Jesienna gęsta zupa gulaszowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 1686

Dodano:

Odsłon: 771

Zupa gulaszowa z mięsem z indyka z dodatkiem pieczarek, papryki i dyni. Doskonale zaspokoi głód i rozgrzeje w jesienne chłodne dni.

Składniki

  • mięso gulaszowe z indyka 75 dag
  • pieczarki 30 dag
  • papryka 3 szt
  • miąższ z dyni 30 dag
  • cebula 1 szt
  • czosnek 3 ząbki
  • bulion 2 szklanki
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżka kopiasta
  • masło 1 łyżka
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka słodka mielona do smaku
  • papryka ostra mielona do smaku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek również obieramy i drobno siekamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry lub ćwiartki /w zależności od wielkości/.
    W garnku w którym będziemy gotować gulasz /czyli dość dużym/ rozgrzewamy masło i wrzucamy cebulę i czosnek. Podsmażamy do czasu aż staną się szkliste. Następnie dodajemy pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy ok. 10 min.
    Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim mięso gulaszowe z indyka.Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Gdy mięso się zrumieni dodajemy je do garnka z pieczarkami.
    Gorący bulion mieszamy z koncentratem i wlewamy do rondla z mięsem.
    Miąższ dyni kroimy w średniej wielkości kostkę i połowę dodajemy do gulaszu /w czasie gotowania dodany teraz miąższ rozgotuje się i zagęści zupę/ Gotujemy na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie.
    Paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę i wraz z resztą dyni dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze ok. 5-7 min. - do czasu aż warzywa będą wystarczająco miękkie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń