Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jesienna sałatka z dynią"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 30
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 670
Szybka i smaczna
Odsłon: 11223
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 257
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 30
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 670
Szybka i smaczna
Odsłon: 11223
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 257
Składniki
Papryki rozetnij, usuń pestki, strąki pokrój na cząstki. Marchewki obierz, potnij w słupki. Buraczki obierz, pokrój w cienkie półplasterki. Od każdej cukinii odetnij końce, a resztę potnij na kawałki.
Miąższ dyni oczyść, pokrój na cząstki. Wszystkie warzywa oprósz solą oraz ziołami prowansalskimi. Skrop olejem. Dynie smaż 5-7 minut na patelni grillowej. Pozostałe jarzyny ułóż na blasze. Piecz ok. 45 minut w temp. 190 st.
Ocet wymieszaj z odrobiną soli i pieprzu. Dolej oliwę i ubij na jednolity sos winegret. Liście sałat dokładnie opłucz i osusz. Usmażoną dynię wymieszaj z upieczonymi warzywami oraz sałatą. Polej sosem. Sałatkę posyp pokruszonym serem feta.Źródło: Naj