Do góry

Desery Przepis na:

Jesienne muffinki z dynią

Jesienne muffinki z dynią

Autor: smakowisko

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 821

Dodano: 19.11.2012

Odsłon: 3081

Szybkie, proste i pysze.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Dużą blachę wyłożyć folią aluminiową. Dynię opłukać, wydrążyć pestki i całą ćwiartkę albo przekrojoną na pół włożyć do piekarnika ( nie obierać skórki z dyni). Dynię piec ok 60 minut. Po 40 minutach warto sprawdzić miękkość dyni i to czy skórka się nie przypala. Wyjąć dynię z piekarnika i zostawić do wystygnięcia. Gdy ostygnie odkroić skórkę i miąższ zmiksować blenderem na mus.

  2. Składniki mokre połączyć z suchymi. Wszystko razem wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Blaszkę do muffinek wyłożyć papilotkami do muffinków, nałożyć porcje ciasta do foremek ( ¾ foremki) i piec 20 minut w temp. 200 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń