Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos w innym wydaniu.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Wykonanie: Bakłażan pokroić w plastry, posolić i odstawić na 20 minut. Następnie opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Pozostałe warzywa umyć, oczyścić i pokroić, zaś kapustę poszatkować. Wszystko włożyć do garnka z rozgrzanym olejem, dusić na wolnym ogniu. Po 10 minutach podlać gorącą wodą, przyprawić do smaku i udusić do miękkości. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.