Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne, ale kaloryczne ...
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 111
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 247
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 89
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 111
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 247
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 89
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Składniki
Rozgrzać 3 łyżki oliwy, wrzucić na nią posiekane: cebulę i czosnek. Po zeszkleniu dodać koncentrat pomidorowy I pomidory, wymieszać I poddusić razem. Odstawić rondel. Na patelnię wrzucić pokrojony w kostkę (niezbyt małą!) boczek. Smażyć dotąd, aż zrobią się chrupiące skwarki :) Do skwarek dodać sosik. Połączyć wszystko z ugotowanym w międzyczasie makaronem. Uwaga z solą - ja nie daję w ogóle, ponieważ boczek jest słony. Przed podaniem posypać świeżo mielonym pieprzem :)
Smacznego :)