Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jesienny pilaw dyniowy"
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 420
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 148
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22778
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 151
Polecam.
Odsłon: 5324
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 420
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 148
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22778
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 151
Polecam.
Odsłon: 5324
Składniki
Dynię opłucz, obierz ze skórki. Usuń gniazdo nasienne. Miąższ pokrój w kostkę. Piekarnik rozgrzej do temp. 220 st. Dynię rozłóż na pokrytej pergaminem blasze, skrop olejem i oprósz solą. Piecz 10 min. Wyłącz piekarnik, dynię pozostaw, aby nie ostygła.
W rondlu rozgrzej łyżkę oleju. Wsyp ryż, przesmaż do zeszklenia. Zalej bulionem, doprowadź do wrzenia. Gotuj 12 minut. Pozostaw na 5 min pod przykryciem.
Cebulę obierz, posiekaj. Pokrój orzechy. Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę na złoty kolor. Dodaj ryż, dynię oraz orzechy. Smaż ok. 5 min. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Posyp żurawiną oraz siekaną natką.
porcji, czas ok. 40 min; porcja – 290 kcal, cena 1,60 zł.Źródło: Świat kobiety