Do góry

Przekąski Przepis na:

Jeśli nie sushi, to co?

Jeśli nie sushi, to co?

Autor:

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 1855

Dodano:

Odsłon: 1608

Bardzo dekoracyjna i pyszna przekąska dla wielbicieli sushi i owoców morza. Doskonała na spotkania towarzyskie, sylwestrowy wieczór, kolację we dwoje. Tylko od Waszej fantazji zależy, co znajdzie się wewnątrz pysznych pszennych placków. Zachęcam do zabawy z różnymi składnikami; na pewno za każdym razem będzie smacznie, kolorowo i zaskakująco.

Składniki

  • 3 placki pszennych tortilli
  • 1 serek Almette z ziołami lub ogórkiem
  • 200 g wędzonego łososia (filet)
  • 1 zielony ogórek gruntowy
  • 1 mała papryka czerwona
  • kilka gałązek świeżego kopru
  • pieprz czarny świeżo zmielony
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Każdy z placków posmarować po całości z jednej strony serkiem. Umyte warzywa pokroić w słupki, łososia podzielić na mniejsze kawałki, koper na gałązki. Doprawić pieprzem, choć niekoniecznie.
    Układać rybę i warzywa rzędami wzdłuż tortilli, zostawiając odrobinę miejsca przy krawędzi, która będzie zewnętrzna po zrolowaniu.

  2. Ściśle zrolować każdy z placków, zawinąć pojedynczo w folię aluminiową lub spożywczą, schładzać w lodówce minimum 2 godziny (można zostawić na całą noc). Po wyjęciu pokroić w poprzek na około jedno centymetrowe porcje. Podawać z sosem chilli lub sojowym.
    Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń