Do góry

Desery Przepis na:

Jeżyki

Jeżyki

Autor: tosziba2

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 274

Dodano: 11.09.2010

Odsłon: 18406

Pyszne i bardzo słodziutkie ciasteczka z mnóstwem bakalii.

Składniki

  • 1 tubka mleka zagęszczonego słodzonego
  • tabliczka mlecznej czekolady
  • 1/4 kostki masła
  • bakalie(orzechy laskowe, ziemne, włoske, rodzynki,)
  • pokruszone herbatniki
  • biszkopty
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mleko, czekoladę, masło rozpuścić w garnku i gotować przez minute mieszając łatwo może się przypalić. Dodać bakalie i herbatniki. Wsypać ich tyle, żeby masa była dość gęsta. Jak lekko ostygnie wykładać porcję łyżką na biszkopty. Wstawić do lodówki i w sumie po chwili gotowe ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tosziba2 12 maja 2012 ocho cho całkiem już zapomniałem o tym jakże pysznym i prostym przepisie dziękuję za przypomnienie ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

becia_leszno 23 września 2010 PYSZNE!!! zrobiłam wczoraj - mąż o mało nie pękł dojadając z garnka resztę tej mega słodkiej masy jezykowej haha Super przepis

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 11 września 2010 uwielbiam jeżyki kupowanew sklepie ale twoje wyglądają równie apetycznie,koniecznie muszę zrobić,fajny pomysł

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń