Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jeżyki z mięsa mielonego"
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 421
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 148
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22784
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 5332
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 421
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 148
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22784
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 5332
Składniki
Cebulki obierz, umyj, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, drobno posiekaj. Połącz z mielonym mięsem, dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyrób łyżką, a następnie dodaj tyle bułki tartej, by powstała zwarta masa.
Z przygotowanej masy formuj kulki, a następnie nadaj im kształt przypominający małe jeże. Z jednej strony uformuj spiczaste noski. Ułóż jeżyki na pokrytej pergaminem blasze.
Zrób jeżykom igły. We?wgłębienia na?plecach powkładaj orzeszki pinii lub słupki wycięte z?migdałów. Z?czerwonego pieprzu zrób noski, z?goździków oczy. Blachę wstaw do?piekarnika. Piecz 15-20 minut w?temp. 180 st.
Na talerzach rozłóż po kilka umytych liści sałaty. Poukładaj na nich upieczone kotleciki oraz pomidorki koktajlowe. Podawaj na gorąco jako danie obiadowe, najlepiej z frytkami i dipem.Źródło: Świat kobiety