Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jeżyki z żurawiną"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 379
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 424
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 788
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 379
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 424
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 788
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, solą oraz płatkami owsianymi. Masło utrzyj z cukrem. Kiedy masa zrobi się puszysta i jasnokremowa, kolejno domieszaj jajka.
Całość utrzyj mikserem. Następnie porcjami domieszaj sypkie . Gdy się połączą, wsyp żurawinę oraz orzechy. Wymieszaj ciasto łyżką.
Za pomocą dwóch łyżek uformuj owalne ciasteczka. Ułóż je na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Kolejno wstawiaj do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st.
Piecz po 15–20 minut. Ostrożnie zdejmij z blach. Wystudź. Ewentualnie oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina