Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jeżynowe pucharki"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 19
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 134
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 593
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 19
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 134
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 593
Składniki
Serek mascarpone zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj połowę ubitej na sztywno kremówki oraz likier migdałowy. Jeśli chcesz podać deser dzieciom, zastąp alkohol syropem malinowym.
Maliny przebierz. Rozłóż do czterech szklanych pucharków. Przygotuj wg przepisu jedno opakowanie galaretki malinowej, zalej owoce, odstaw do stężenia. Nałóż masę z serka mascarpone, ponownie odstaw pucharki do stężenia. Zalej drugą galaretką, wystudź.
Jeżyny przebierz. Włóż do rondelka, dodaj cukier kryształ i budyń (np. waniliowy) rozprowadzony w 100 ml wody. Gotuj 2 min, ostudź.
Zimny sos jeżynowo-budyniowy rozłóż do pucharków. Pozostałą kremówkę ubij na sztywno. Posiekaj 1-2 łyżki orzeszków pistacjowych. Desery dekoruj kremówką i pistacjami.
czas ok. 60 min; porcja – 630 kcal, cena 4 złŹródło: Świat kobiety