Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednymi z najzdrowszych produktów mleczarskich są napoje fermentowane (jogurt, kefir, kwaśne mleko). Dostarczają nam witamin rozpuszczalnych w tłuszczach i probiotyków, czyli bakterii kwasu mlekowego o właściwościach prozdrowotnych. A połączenie tego specyfiku z owocami podnosi jego walory zdrowotne. Jogurt owocowy zrobiony w domu to nic trudnego. I w dodatku zawiera tyle cukru ile chcecie. Można go przygotować na bazie dżemów, konfitur, musów, owoców świeżych lub mrożonych. Ja przygotowałam na mrożonych wiśniach.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 48
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 86
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 116
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 48
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 86
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 116
Składniki
1. Mleko pasteryzowane ogrzać do temp. 40-45 st. C i przygotować jogurt (Jak? Zapraszam do mojego przepisu: Jogurt domowy).
2. Owoce rozmrozić i połączyć z jogurtem. Osłodzić (lub nie). 3. Zmiksować blenderem. Gotowe. Smacznego :)