Do góry

Desery Przepis na:

Jogurt kokosowo - daktylowy

Jogurt kokosowo - daktylowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2153

Dodano:

Odsłon: 8099

niebo w gębie :)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło podgrzać w rondlu. Dodać daktyle, brązowy cukier i cynamon. Gotować na małym ogniu 10 minut. Zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia.

  2. Na patelnię wsypać 2 łyżki wiórków kokosowych i uprażyć, aż będą złociste.

  3. Do miseczki wlać mleko, dodać 2 pozostałe łyżki wiórków kokosowych i moczyć 10 minut. Następnie dodać jogurt i łyżkę miodu.

  4. Mieszankę daktyli rozdzielić na cztery czarki. Polać mieszankę jogurtową i posypać prażonymi wiórkami kokosowymi.. Wstawić do lodówki i przechowywać do czasu podania. Przed podaniem polać delikatnie miodem. Miłego rozkoszowania się :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

cytrynkaaa 26 kwietnia 2012 jednym zdaniem- To tygryski lubią najbardziej ;D ( dodałabym tylko trochę kandyzowanej żurawiny ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń