Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawior z galaretki to wspaniały dodatek do ciast i deserów nie tylko pięknie wygląda, ale też i dobrze smakuje.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 494
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 494
Składniki
Olej chłodzimy w lodówce, najlepiej przez noc. Galaretki zalewamy 200 ml wody, wsypujemy agar i doprowadzamy do zagotowania. Olej wlewamy do plastikowego naczynia. Olej powinien pokryć tylko dno naczynia. Galaretki napieramy za pomocą pipety i wkrapiamy do oleju. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Kawior przecedzamy przez sitko z oleju. Kawior płuczemy z resztek oleju w zimnej wodzie z kwaskiem cytrynowym. Kawior przekładamy warstwami do szklaneczek i zalewamy jogurtem. Pozostały kawior przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce, używamy jako dodatek lub dekorację do ciast, kremów, lodów i deserów.