Do góry

Desery Przepis na:

Jogurtowa babka piaskowa

Jogurtowa babka piaskowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12881

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Jogurtowa babka piaskowa"

Składniki

  • 20 dag jogurtu naturalnego
  • 30 dag cukru
  • 45 dag mąki
  • 4 jajka
  • 150 ml oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier wanilinowy
  • 15 dag rodzynek
  • 1/2 szklanki cukru pudru
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rodzynki namocz. Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia. Jajka połącz z cukrami, ubijaj 10 minut. Stopniowo dosypuj mąkę, wlej olej, jogurt, zmiksuj. Rodzynki odsącz, obtocz w mące, dodaj do ciasta. Wymieszaj.

  2. Formę na babkę wysmaruj tłuszczem. Wlej masę, piecz 45 minut w temperaturze 180° C. Wyjmij, wystudź. Cukier puder rozetrzyj z 2 łyżkami wody, polej nim wierzch ciasta.

  3. Czas: około godzina

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń