Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jogurtowa babka piaskowa"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 106
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 85
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 106
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 85
Składniki
Rodzynki namocz. Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia. Jajka połącz z cukrami, ubijaj 10 minut. Stopniowo dosypuj mąkę, wlej olej, jogurt, zmiksuj. Rodzynki odsącz, obtocz w mące, dodaj do ciasta. Wymieszaj.
Formę na babkę wysmaruj tłuszczem. Wlej masę, piecz 45 minut w temperaturze 180° C. Wyjmij, wystudź. Cukier puder rozetrzyj z 2 łyżkami wody, polej nim wierzch ciasta.
Czas: około godzinaŹródło: Dobry Tydzień