Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jogurtowa słodycz"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 751
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 232
Polecam.
Odsłon: 267
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 751
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 232
Polecam.
Odsłon: 267
Składniki
Masa: sok jabłkowy zagotuj. Rozpuść w nim galaretki i odstaw, by lekko przestygły. Śmietanę ubij na sztywno, dodając pod koniec cukier waniliowy. Delikatnie wymieszaj z jogurtem, musem jabłkowym i tężejącą galaretką. 1 jabłko pokrój w kostkę, domieszaj do masy.
Spód: biszkopty drobniutko pokrusz. Wymieszaj z masłem, masą wylep dno tortownicy.
Na spód wylej masę jabłkową. Wyrównaj wierzch, przykryj folią spożywczą. Schładzaj co najmniej 3 godziny. Pozostałe jabłka pokrój w plasterki, Sok z cytryny zagotuj z cukrem, włóż jabłka, obgotuj w syropie. Ostudź, udekoruj torcik.Źródło: Naj