Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu, wilgotne wręcz rozpływa się w ustach i możemy je przygotować bez użycia miksera z dowolnymi sezonowymi owocami.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 244
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13215
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 244
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13215
Składniki
Do miski wrzucamy wszystkie suche składniki mąkę, cukier, proszek do pieczenia wszystko mieszamy. Następnie dodajemy składniki mokre: jajka, jogurt, esencje oraz olej. Do szklanki dodajemy łyżkę soku z cytryny i sodę oczyszczoną i natychmiast przelewamy do masy. Całość mieszamy.
Brytfankę o wymiarach 24x24 smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką bądź wykładamy do pieczenia. Przelewamy ciasto. Obrane i umyte śliwki kroimy na kawałki i układamy na wierzchu ciasta delikatnie wciskając w masę. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.